photo-2013-04-07-21-04-21-534
-3 munakoisorengasta
-½ cup mantelijauho
-2 rkl arrowjuurijauhe
-1 muna
-2 tomaattia
-2 valkosipulin kynttä
-3 ohutta siivua mozzarellaa
-3rkl parmesaanijauhetta
-3rkl rypälesiemenöljyä
-3rkl oliiviöljyä
-1tl tuoretta timjamia
-1tl tuoretta basilikaa
-2rkl pinjan siemeniä
-suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Riko muna ja vispaa se kuppiin. Laita toiseen kuppiin mantelijauho ja suola. Itketä munakoisot suolassa ja päällystä arrowjuurijauheella. Dippaa munakoisot munassa ja pyöritä molemmilta puolin mantelijauhossa. Paista öljyssä.

Silppua tomaatti ja valkosipuli. Lämmitä pannulla 1rkl rypälesiemenöljyä ja 1rkl oliiviöljyä. Paista valkosipulia 20sekuntia kunnes on ruskeaa. Paista tomaatit. Paista tomaatteja kunnes ne hajoavat ja menevät pehmeiksi (10-12min). Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Lämmitä toisessa pannussa myös öljyjä ja paista munassa ja mantelijauhossa pyöriteltyjä munakoisoja niin, että niistä tulee ruskeita. Laita paistamisen jälkeen munakoisot talouspaperin päälle, jotta niistä irtoaa ylimääräinen öljy. Murskaa pinjansiemenet.

Yhdistä tomaatti, valkosipuli, pinjansiemenet, timjami ja basilika. Laita munakoisorengas pellille ja sen päälle tomaatti-valkosipulisekoitusta ja yksi viipale mozzarellaa ja 1rkl parmesaanijauhetta. Laita kerroksen päälle munakoisoviipale, jonka päälle taas tomaattiseosta ja juustoja jne, kunnes torni on valmis. Päällimmäiseen kerrokseen jää juustoa. Paista uunissa n. 12min kunnes juusto on sulanut ja alkaa kuplia. Ripottele päälle paprikamaustetta.

Tästä siis mainio lisuke vaikka kalalle tai lihalle. Maistui aivan taivaalliselta!

Pin It on Pinterest

Share This