Lihapullia
Heikki teki tänään niin taivaallisia lihapullia, että on pakko pistää ohje tänne. Jauhelihana oli karitsa-nauta jauhelihaa. Eli siitä tuli se pikantti maku näihin herkkuihin. Suosittelen, mutta varmasti toimii mukavasti myös ihan tavallisen naudan jauhelihan kanssa.

Nämä tarvitset:

-900g Karitsa-nauta jauhelihaa
-n. 70g tomaattipyre
-kookosmaitoa loraus
-mantelijauho
-2rkl tuore basilika
-2rkl tuore timjami
-ripaus oregano purkista
-puhdistamaton merisuola
-mustapippuria myllystä

Laita jauhelihat kuppiin. Lisää joukkoon silputtu basilika ja timjami sekä tomaattipyre ja loraus kookosmaitoa. Survo käsillä tasaiseksi mössöksi. Ripottele joukkoon mantelijauhoa niin paljon että seoksesta tulee taikinamaista (ehkä noin 1dl) ja pullat on helppo pyörittää. Lisää joukkoon ripaus oreganoa ja maun mukaan suolaa ja pippuria (saa olla jonkin verran, koska on iso lasti jauhelihaakin).

Ps. Myllystä jauhettu mustapippuri on aivan toiselta planeetalta kuin purkkiin suoraan jauhettu. Kokeile vaikka!

Pin It on Pinterest

Share This