SAMSUNG
Miksi naisten treenaamisesta tehdään väkisin vaaleanpunaista, pehmeää, helppoa, hiljaista ja kaunista? Kyllä – myös naisten harjoittelun tulisi olla mustaa, kovaa, vaikeaa, äänekästä ja rumaa. Tiedättekö miksi? SE KEHITTÄÄ. Voisin laukaista sen saman vanhan kliseen, eli kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. Olipa tavoitteena laihtuminen, kehonkoostumuksen muokkaaminen, kiinteytyminen, voiman kehittäminen tai mikä tahansa muu tavoite, niin tosiasia on että treenin pitää tuntua jossain. Älä siis haksahda markkinointiin, jonka mukaan treenaamisen tulisi olla ihanaa ja helppoa. Parasta tässä on se, että kovaa treenaamiseen voi oppia ja siitä voi myös tykätä erittäin paljon! “Mutta ei tällä iällä ja tällä painolla!” Kyllä, juuri sillä iällä ja painolla ja sitä suuremmalla syyllä. Sinä pystyt siihen, kun vain uskot itseesi!

Kun menet kuntosalille, jossa voit jo silmin nähdä ns. “miesten- ja naisten -puolet” niin mene sinne miesten puolelle. Ota juuri se paino josta ajattelit, että et pysty vielä tekemään sillä. Anna hien virrata ja keskity. Jos saat itsesi kiinni ajattelemasta: “kuka nainen nyt edes haluaa treenata miesten puolella? Sehän on melkein sama asia kuin kävisi miesten vessassa – kakkaa kiinni pöntönreunoilla, pissaa pitkin seiniä ja lattioita, haisee ja näyttää pahalta” (ja olen siivonnut miesten vessoja nuorena kesätöissäni), niin tiedät varsin hyvin että tämä ei ole totta. Sinunkin pitää haista, jos treenaat oikeasti.

Naistensalille ajautumisen yleisin syy minkä olen kuullut on, että sekasaleilla tuijotetaan. Ratkaisu on kuitenkin yksinkertainen. Treenaa niin kovaa, että et ehdi katsella ympärillesi tuijottaako joku sinua. Eikö ole yksinkertaista? Korvalaput vaan korville ja örisemään tangon luo. Sieltä se kiinteys tulee!

Se syy miksi kannustan sinua treenaamaan nimenomaan siellä miesten salilla tai miesten puolelle on, että siellä voi jo ihan aistia kehityksen. Hevi soi ja hiki haisee.  Kannustushuutoja satelee kun nostat isompaa rautaa tai jos teen viimeistä toistoa sarjassa, joku saattaa karjua vieressä “VIELÄ MENEE KAKSI! VIELÄ MENEE KOLME!” Niinhän se muuten menee.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Pin It on Pinterest

Share This