Minähän olen siis tunnetusti entinen sokeri-hiilarihiiri ja tästä johtuen nämä minun reseptit käsittelevät pitkälti makeita herkkuja. 😀 Ei terveellinen tarkoita sitä, että makeaa ei voisi syödä mahan täydeltä! Alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Tähän kääretorttuun tarvitset:
POHJA:
-6 kananmunaa
-3rkl hunajaa
-kylmäpuristettua kookosöljyä/luomuvoita
-ripaus mantelijauhoa

TÄYTE:
-3dl mansikoita
-½dl kookoskermaa
-n. 20 tippaa steviaa
-1rkl psylliumia (imemään nestettä)
-mantelilastuja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivinpaperi pellille, voitele se kylmäpuristetulla kookosöljyllä ja ripottele leivinpaperin päälle mantelijauhoa tasainen, ohut kerros. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon hunaja ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita keltuaiset valkuaisvaahdon joukkoon. Kaada valkuais-keltuaissekoitus pellille ja tee siitä tasainen levy koko pellin alalle. Laita pohja uuniin 10min.

Tee pohjan paistuessa kääretortun täyte. Laita blenderin mansikat, kookoskerma ja stevia. Aja tasaiseksi ja kaada kuppiin. Sekoita mansikkasoseen joukkoon psyllium ja mantelilastut. Jos seos kaipaa makeutta voit vielä lisätä sitä stevialla tai hunajalla.

Ota pohja uunista ja anna sen jäähtyä hetki. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkasose ja kääri pohja rullalle kuten kääretorttu. TADAA! Kääretorttu on valmis! Eikun herkuttelemaan – terassille tietysti tällä ilmalla. Ensimmäinen pala on se huonoimman näköinen 😉

Tämä oli se littein pala!

Pin It on Pinterest

Share This