Olin pitämässä jälleen kerran luentoa Valon ja voiman messuilla (ja oli muuten erittäin mukava luenoida). Äiti oli tietysti luennolla ja antoi mulle sitten “palkaksi” kurpitsaa ja sanoi samalla, että “tee kurpitsakeitto”. En ole koskaan tehnyt, joten kotona sitten päätin, että pakko kai se on kun äiti käski. Tässä sitten vähän pääsi halloween fiilikseen jo etukäteen. Sanottakoon, että keitosta tuli aivan mahtavaa! Heikki myös kehui tätä herkkua. Tässä ei ole sipulia, maitoa, gluteenia, kananmunaa tai yhtään mitään muutakaan, johtuen Heikin vatsavammasta.
-7dl vettä
-1 punajuuri
-2 porkkanaa (150g)
-750g kurpitsaa
-1 satsuma
-2dl kookosmaitoa
-hunajaa, pippuria, harmaata merisuolaa, paprikajauhetta, chiliä maun mukaan
-kurpitsansiemeniä koristeluun

Pilko punajuuri ja kurpitsa sekä poista kurpitsasta siemenet ja kuori. Laita kiehuvaan suolattuun veteen ohuiksi viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuori ja leikkaa porkkana punajuuren valmistuessa ja laita kattilaan keittymään. Keitä noin 5-10min ja lisää kurpitsa paloina kattilaan. Keitä niin pitkään, että kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Lisää mausteita ja maistele välillä lientä, että maku on sopiva. Lisää satsuma ja kookosmaito. Lopuksi soseuta kaikki kasvikset sauvasekoittimella ja maista ja mausta tarpeen mukaan. Tähän tietysti kaveriksi jotain proteiinia ja meillä se oli tutusti ja turvallisesti jauhelihaa 😛

Tätä herkkua riitti koko illaksi!

Pin It on Pinterest

Share This