Eilen tuli mieletön hinku kokeilla omatekoista dippiä, koska kasviksia oli syötävä ja jotain herkkua niiden kanssa oli saatava. Heikki kun on semmoinen moniruokavammainen tässä taloudessa, niin on pakko aina miettiä mitä hänellekin voisi tarjota. Ei nyt kehtaa toisen nenän edessä vetää jatkuvasti semmoista ruokaa mitä toinen ei voi syödä (esim. dippivihanneksia tacokastikkeella). Tässäpä siis helppo ja herkullinen ohje dippikastikkeeksi. Ohje löytyy kirjasta “Raakaruoka-aika” nimellä hernemousse.
Omatekoinen dippi

-1 pussi pakasteherneitä
-1dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (liotettuna tai ilman)
-0,5tl puhdistamatonta merisuolaa
-1dl vettä

Kuori pistaasipähkinät ja laita likoamaan kylmään veteen vähintään kahdeksi tunniksi. Minulla ei tosin ollut aikaa eikä haluja liotella pähkinöitä, joten tein moussen ilman liotusta ja hyvää tuli! Laita kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen. Aja tasaiseksi massaksi. Kaada tarjoiluastiaan ja dippaile vihanneksia. Aivan mahtavan makuista! 😛 Heikillekin maistui ja teen toistekin!

Pin It on Pinterest

Share This