Eilen olin käymässä Hymy raw food cafessa Four Sigma Foodsin luennolla. Samalla pääsi maistelemaan heidän tuotteita ja kuulemaan hyvää asiaa immuunipuolustuksen tehostamisesta. FSF:n Ville teki meille lisäksi misokeittoa ja kaakao-sieni-rasva juoman, joten tarjoilukin kyllä pelasi.

Hymy raw food cafe ja FSF

Tässäpä nyt vinkkejä teille syksyn flunssien ehkäisemiseksi. 🙂

Kun teet ruokaa/juomaa syksyllä, niin huolehdi seuraavista asioista.

1. Käytä vahvoja mausteita kuten chiliä, inkivääriä tai chayanne pippuria. Vahvat mausteet stimuloivat ruoansulatusta ja lämmittävät kehoa.

2. Käytä hapatteita, kuten maitohappobakteereja sisältävää hapankaalia tai hapanporkkanaa. Myös esimerkiksi jukurtit tai viilit voivat sopia jos maitotuotteet on ok. (Noh, nämä on poissuljettuja itseltäni, mutta ajattelin tässä väsäillä jossain välissä kylläkin kookosjukurttia kookosmaidosta.) Hapatteiden tarkoituksena on vahvistaa suoliston hyvien bakteerien määriä. Kun suoliston bakteerikanta on kunnossa, myös immuunipuolustus toimii paremmin.

3. Lisää lääkinnällisiä ainesosia. Näihin kuuluvat esimerkiksi sienet ja yrtit. Lääkinnälliset ainesosat aktivoivat omaa immuunipuolustusta. Esimerkiksi sienien käyttäminen on kuin tietokoneen virustorjunnan läpiajaminen tietokoneelle. Kun syöt sienet alkaa keho etsiä taudinaiheuttajia ja mikäli se niitä tässä vaiheessa löytää, ne tuhotaan. Tästä “skannauksesta” ei ole kuitenkaan mitään haittaa keholle, vaikka se olisikin “turhaa” (esim. jos kehossa ei ole taudinaiheuttajia”).

Sienibileet!

Villen tekemä misokeitto sisältikin kaikkia näitä kolmea ainesosaa ja oli oikein mukavan suolaisen makuinen alkuruoka. Keittoon tuli mm. pakuriteetä pohjaksi sekä valkosipulia antamaan makua (lääkinnälliset), misoa (hapate), chiliä (vahva mauste).

Heräteostoksilta ei tietenkään voinut välttyä, joten yksi FSF uutuus Herbs -paketti lähti mukaan. 🙂

Pin It on Pinterest

Share This