No niin, tässähän on nyt tapahtunut vaikka mitä äksöniä, vaikka olen pitänyt hiljaiseloa. Instagram ja facebook ovat aktiivisempia edelleen, eli sinne vaan jos haluatte tulla lähempää seuraamaan. Omat hankaluutensa päivitystahtiin teki myös tietokone, joka meni yllättäen rikki… Kyllä tästä vielä noustaan!
Kun puhuin tässä aiemmin, että lopetan vaakaan tuijottamisen, alan syödä kunnolla ja lisään hiilaria, niin nyt tulee väliraporttia tästä projektista. Nyt nimittäin olen tehnyt nämä lupaamani asiat. Laskin yksi päivä Heikin käskystä kalorit muutamalta päivältä ja tässä speksit nykyisestä ruokavaliosta:

-n. 2000kcal
-proteiinia 197g
-hiilihydraattia 160g
-rasvaa 63g

Loppujen lopuksi tuommoisella fiilikseen pohjautuvalla syömisellä on mennyt aika hyvin. Syön vain puhdasta ruokaa eli ei mitään höttöä (muutamia herkutteluaterioita lukuunottamatta). Kyllä te tiedätte mitä on puhdas ruoka. Mitenkä sitten painon on käynyt? No sehän on noussut! 😀 Sitähän tässä nyt kokeillaankin. 😉 Meinasin tosin yksi päivä panikoida hieman kun astuin vaakalle. Se näytti 66,8kg eli lähes saman verran kuin vuonna 2006, kun sain kimmokkeen saliharjoitteluun. Nyt erona on se, että käytän 1-2 kokoa pienempiä vaatteita ja vatsa ei roiku vyön päällä. Hehe. Yksi olennainen asia on tietysti treenit. Niitä teen tällä hetkellä 3-4 x 1h salitreeniä ja 1 x 1,5h telinevoimistelua. Salilla on muuten myös kulkenut pitkästä aikaa TODELLA hyvin. Mitään notkahduksia ei ole nyt tullut toistaiseksi. Pidän vielä sormet ristissä kaiken varalta, mutta nousujohteisuus on kyllä nyt säilynyt ja kroppa tuntuu pelaavan tosi hyvin.

Anun selkä

Päätettiin sitten, että Heikki ottaa minusta vielä Biosignature mittauksen, jotta nähdään mitä tässä on oikeasti tapahtunut ja mitä se massa nyt on mitä sinne on tullut. Heikin arvio oli tässä vaiheessa, että lihasta on tullut, mutta epäluuloisena en oikein ollut uskoa tätä.

Olin todella positiivisesti yllättynyt kun näin biosignature tulokset. Rasvaprosentti oli tullut viime kerrasta alaspäin (25,7% –> 23,9%) ja rasvaton massa oli noussut ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana yli 50 kilon!! Tuo yli 50kg:n rasvaton massa on ollut mulla tavoitteena, niin kauan kun Kaisa mittasi mut ensimmäisen kerran vuosia sitten. Nyt siitä mentiin VIHDOIN yli, että heilahti! (Toim. huom. rasvaton massa ei siis ole sama asia kuin lihasmassa. Se sisältää kyllä myös lihasmassan, mutta sen lisäksi muun muassa nesteet, luut jne.)

biosignature

Mitä tästä siis voimme oppia? Enemmän on joskus enemmän! Olen jankuttanut täälläkin teille sitä, mutta jankutan vielä kerran. Niin kauan kun teet samoja asioita, tulet saamaan tismalleen samoja tuloksia kuin aina ennenkin. Älä mene jatkuvasti siihen lankaan, että “minulla on hitaampi aineenvaihdunta kuin muilla ja en voi syödä tämän enempää” tai “minun kroppa ei kestä hiilaria lainkaan”. Mitäs jos asia onkin niin, että olet itse tappanut aineenvaihduntasi vuosien kituutuksella tai minihiilareilla ja asia hoituisi vain ruokaa ja hiilaria lisäämällä? Entä jos enemmän ruokaa tarkoittaa nopeampaa aineenvaihduntaa? Entä jos enemmän painoa tarkoittaa enemmän lihasta? Mitäpä jos enemmän lihasta tarkoittaa kovempaa suorituskykyä ja vähemmän rasvaa? Olisitko tyytyväinen tällaisiin tuloksiin? Olisiko kivempi syödä paljon ruokaa, olla hyvällä tuulella ja saada tuloksia, kuin jatkuvasti tarkkailla kaloreita ja painoa ja milloin mitäkin ja masentua joka kerta, että tulosta ei tule?

Näen jatkuvasti ihmisiä valmennuksissa joilla asia menee juuri tuolla yllämainitulla skenaariolla. Nyt helekkari ollen pistäkää kaasu pohjaan ja antakaa palaa! Tässä vielä todistusaineistoa treeneistä eli tällä hetkellä kurotaan kiinni sitä entistä tuloskuntoa kovaa vauhtia. Eilisessä treenissä kyykkyjen jälkeen maastavetoa 4 x 6 x 4010 x 50kg ja tässä viimeinen sarja. Oli vähän liian helppoo. 😉

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WVVUWQ4y4i4]

Ps. Sain Heikiltä nyt käskyn lisätä ruokaa vielä enemmän. Siihen tulen ainakin alkuun tarvitsemaan ruokavalion, koska muuten en todennäköisesti syö niin paljon kuin mitä käsketään. Katsotaan missä kulkee tämän meikäläisen kropan raja. Kerrankin näin päin. 😉

Pin It on Pinterest

Share This