Olen tehnyt tässä vuosien aikana ehtinyt hakata päätä seinään oman terveyteni kanssa useampaan otteeseen. Olen etsinyt hiki päässä ratkaisuja terveysongelmiin ja sitten taas kyllästynyt etsimään. Jossain vaiheessa vain hyväksyin tilanteen ja se oli oikeastaan aika hyvä ja tarpeellinenkin juttu. Ajattelin, että teen vain mummotreeniä, koska se on ainut treeni mitä voin tehdä. Treenaaminen ei tietenkään ollut kovin motivoivaa, koska:

  • En saanut voimaa.
  • En saanut lihasta.
  • Treenit olivat löysiä, koska en jaksanut tehdä enempää tai kovempaa. 
  • Liikkeet olivat helppoja, koska kaikki vaikeammat aiheuttivat kipua.

Lauantaina kävin tekemässä omaa salitreeniä Optimal Performance Centerillä. Treenini sisälsi seuraavaa.

  • A1. Etukyykky 8 x 6 toistoa, 90s palautus
  • A2. Selänojennus 8 x 8 toistoa, 90s palautus
  • B1. Kelkantyöntö (nopea) 3 x 40m, 60s palautus
  • B2. Step-up 3 x 15 toistoa, 60s palautus

Minua suorastaan pelotti mennä tekemään tuo treeni, koska mietin, että pystynkö siihen. Tuleeko minulle huono olo treenin jälkeen? Jaksaisinko edes koko treeniä loppuun? Mä kuintenkin tein sen! Jaksoin tehdä koko treenin alusta loppuun ja olen tehnyt tätä samaa setti nyt jo neljättä viikkoa. Vihdoin tuntuu siltä, että kilpirauhasjutut, ravinto, treeni ja lepo on hanskassa. Voimat kasvaa, lihasmassa kasvaa, rasvaa on vähän lähtenyt ja olo on hyvä. 🙂 Kyllä tähän on saanut vaivaa nähdäkin vähän liiankin kanssa. 

Heikki on suunnitellut mun treeniohjelmat jo vuosia. Nyt oli ensimmäinen kerta, kun Heikki pystyi laittamaan mulle näin kovan ohjelman. Ja mun kroppa kesti sen! Ei kipuja. Ei väsymystä. Ei epätoivoa. Nyt tämä treeniohjelma alkoi olla sitä luokkaa mitä minun treenitaustalla pitäisikin olla. 

Ja vihdoin treeni motivoi! Ohjelmat ovat sopivan haastavia, kehityn jatkuvasti eteenpäin, voimaa ja lihasta tulee, minulla on treenien jälkeen hyvä olo ja palaudun nopeasti. Tätä mä haluan kaikille asiakkaillekin. On vain niin siistiä olla energinen ja jaksaa aina vain enemmän. (Noh, tätä kirjoittaessani olen kylläkin kipeänä. :D)

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja toivon, että aineenvaihduntaongelmat olisivat nyt loppuunkäsiteltyjä kohdaltani.  

Pin It on Pinterest

Share This