Olen tullut vuosi vuodelta yhä skeptisemmäksi muutoskuvien suhteen. usein markkinointia koristavat hurjat muutoskuvat, joilla luodaan mielikuvia “Kun ostat tämän valmennuksen, sinäkin olet ripped to the assbone viidessä viikossa.” Useimmista meistä saadaan hienot muutoskuvat, jos pistetään kunnon dieetti ja rääkkitreenit päälle. Sitten vain noudatat ohjeita muutaman kuukauden. Muutoskuvien huono puoli on se, että ne eivät kerro mitä tapahtui valmennuksessa tai sen jälkeen? Mitä muutoksen eteen tehtiin? Millaisia henkisiä muutoksia valmennettavassa tapahtui vai tapahtuiko mitään? Mitä tapahtui vuoden päästä? Entä viiden vuoden päästä? Tulivatko kilot takaisin vai kestikö muutos? Hienot kuvat ei ole takuu pysyvyydestä. 

Rasvanpoltosta tuntuu olevan ihmisillä vaikka mitä kuvitelmia ja olettamuksia. Suurin osa ajattelee, että rasvanpoltto on helppoa kuin heinän teko. Media luo kuvitelmat toimivimmista metodeista ja mitä överimpi metodi on kyseessä, sen parempi. Ihmiset ostaa mieluumin taikapillereitä kuin “nuku hyvin, syö fiksusti ja liiku sopivasti” -tylsyyttä. Usein kuulen valmennuksissani kysymyksen jo noin kuukauden jälkeen: “miksi tämä vatsamakkara ei tästä pienene”. Useimmilla meistä ne läskit eivät ole pamahtaneet kroppaan kuukaudessa eikä edes kahdessa. Siksi on järjetöntä odottaa, että ne lähtisivät siitä sormia napsauttamalla.

Loppujen lopuksi onnistunut rasvanpoltto vaatii kasan hyviä arvauksia ja hemmetisti pitkäjänteisyyttä. En suosittele yhdellekään asiakkaalleni tai sinulle pikarasvanpolttokuureja, vaikka tietäisin siihenkin muutamia konsteja. Miksikö en? Eikö ihmiset motivoidu, kun he saavat rasvan tirisemään vauhdilla heti valmennukseen tultuaan? Vastaus on EI.

Pikakuurit antavat väärän mielikuvan rasvanpoltosta. Pikakuurin jälkeen ihmisen mieleen jää ajatus, jossa ratkaisu “läskiongelmaan” on pikakuurin vetäminen kerta toisensa perään. Huonoin uutinen tässä on se, että kuurin jälkeen hyvät ruokailu- ja liikuntatottumukset on opeteltava joka tapauksessa, jotta voidaan odottaa pysyvää lopputulosta. Dieetti ei nimittäin ole onnistunut, vaikka olisit pudottanut 100kg, jos et pysty pitämään painoa/rasvaprosenttia kurissa dieetin jälkeen lopun elämääsi. Emmekö voisi käyttää pikakuureihin käytetyn ajan hyödyksi ja opetella fiksuja tapoja alusta alkaen, samalla luoden realistista kuvaa kehonmuokkauksesta. Kehonmuokkaaminen on monesti hieman tylsää, vie aikaa ja puuduttaa. Rasvanpolttoa kyllä tapahtuu, kun lopettaa hötkyilemisen ja malttaa toistaa fiksuja tapoja viikkoja, kuukausia ja vuosia.

Kouluttajani Jess Bandan sanoin: Vaikeaa ei ole tehdä nopeaa muutosta, vaan jatkuvaa muutosta. Voitko siis vuosien jälkeenkin kehittyä yhä parempaan kuntoon nousujohteisesti (myös muilla osa-alueilla kuin rasvanpoltossa)?

Sanoin aiemmassa postauksessani, että en ole laihdutusvalmentaja enkä sellaiseksi halua. Siksi en lähde tekemään mitään Anun superrääkki-keskitysleiri-pussikeitto-kahdessa-viikossa-rasvat-nolliin -valmennuksia, enkä markkinoi itseäni muutoskuvilla. Ne ovat tuon kaiken ruumiillistuma.

Pin It on Pinterest

Share This