Viime vuosi oli melkoista myllerrystä, kun aloitimme kaveriporukassa (minä, Heikki, Hanski, Kaisa ja Joni) uuden yrityksemme Optimal Performance Centerin Helsingin Vallilassa. Oikeastaan koko viime vuosi menikin näin ollen melkoisessa sumussa. Nyt sen vasta tajuaa, kun homma alkaa pikkuhiljaa pyöriä omalla painollaan eteenpäin ja asiat ovat edes jonkinlaisessa järjestyksessä. 

Vuoden vaihtuessa mietinkin vuoden 2016 tavoitteita. Olen sitä mieltä, että tavoitteita kannattaa asettaa vuoden vaihtuessa tai ihan milloin tahansa siltä tuntuu. Silloin niistä tulee oikeasti saavutettavissa olevia. Jos vain haahuilee eteenpäin tietämättä mitä ylipäätänsä haluaa, niin yleensä mitään hienoa ja isoa ei pääse kyllä vahingossa tapahtumaan. Minulle elämän rajallisuus on yksi syy tehdä juttuja. Aikaa ei ole hukattavaksi. En tietenkään vedä 100 lasissa koko ajan. Se nyt ei ole varmaan kenellekään ihmiselle mahdollista, mutta kun tietää tavoitteensa, voi mennä pikkuhiljaa niitä kohti, aina sitä tahtia kuin kulloinkin tuntuu hyvältä. No sitten niihin tämän vuoden tavoitteisiin. 

Toivon sydämestäni, että voisin auttaa useampia ihmisiä elämässä. En ole laihdutusvalmentaja enkä sellaiseksi halua tulla. Laihdutusvalmentajan tie on ehkä tuottoisampi tai mediaseksikkäämpi, mutta haluan olla se fit rebel, joka tekee toisin. Toki asiakkailla ja itsellänikin on ulkonäkötavoitteita, mutta niihin ei kuulu sana laihdutus. Laihdutuksella on niin huono kaiku mun korvissa, että haluan eroon siitä ajattelusta ja haluan mahdollisimman monen samaan kelkkaan. Naiset tyytyvät olemaan keskinkertaisia vain siksi, että haluavat koko ajan laihtua. He voisivat olla sen sijaan upeita, kun alkaisivat ajatella asioita uudesta kulmasta. Haluan, että mun vaikutuspiirissä olevat ihmiset ovat terveitä, onnellisia, innostuneita ja aktiivisia. Silloin ihmiset alkaa näyttää myös häikäiseville! Uskokaa tai älkää, niin se rasvakin palaa sitten, kun on sen aika. Ei pakottamalla. Tästä syystä järjestän myös Aktivoi aineenvaihduntasi -valmennusta. Se ei ole laihdutusvalmennus, vaan sen tehtävä on juurikin tehdä ihmisistä upeita keskinkertaisen sijaan ja saada kroppa toimimaan oikeasti ilman mitään vhh/karppaus/larppaus/5:2/gluteeniton/viljaton/maidoton/parsakaaliton/tomaatiton/tmv. dieettejä.

Tämän pohjalta tajusin myös mikä on se juttu mitä olen kaikella tällä blogilla ja muulla yrittänyt sanoa. BE AWESOME! Se on mun juttu. Train to be awesome. Ei treenata siksi, että oltaisiin laihempia, vaan siksi, että oltaisiin vahvempia, parempia, lihaksikkaampia ja itsevarmempia.

Mun tavoitteena on, että mahdollisimman paljon ihmisiä olisi mun vaikutuspiirissä ja että kaikki voisivat oppia jotain. Haluaisin, että ihmiset mun ympärillä olisivat mukana tässä samassa tavoitteessa. Eli, että tehdään toinen toisistamme mahtavempia. Sehän voisi olla kokonainen jengi! Toivon, että voin välittää tämän fiiliksen teksteilläni, kuvilla, videolla, facebookissa, instassa, valmennuksissa tai täällä blogissa. Tämä tavoite vaatii siis sitä, että teen enemmän matskua ihmisille tulevana vuonna. 

Toinen, vähän vähemmän kunnianhimoinen tavoite on opiskella enemmän. Haluan lukea enemmän kirjoja, käydä kursseja, etsiä hyödyllisiä blogeja tai vaikka katsoa videoita, jotta voin olla parempi tuossa mun ykköstavoitteessa, mutta myös työssäni ja treeneissäni. 

Tavoitteenani on myös parantaa salituloksia entisestään. 100kg maastaveto olisi poikaa. Se olisi kaikkien aikojen ennätys (vedin 90kg ennen kuin kilpirauhashässäkkä sai mun tulokset pohjamutiin). Kyykkyyn voisin mielelläni ottaa sen 80kg (muistaakseni tein 60kg:lla ykkösen tässä taannoin). Tärkein tavoite kuitenkin treeneissä on se, että ylöspäin mennään. Ei enää koskaan alaspäin.  

Siinä ne tärkeimmät uuden vuoden lupaukset. Kaikille laihdutuslupauksen tehneille. Unohtakaa. Tehkää itsestänne mahtavia ja vahvoja. Sillä tavalla se kehonkoostumus muokkaantuu oikeaan suuntaan.


Pin It on Pinterest

Share This